facebook

В Україні запровадять спецрежим в’їзду-виїзду: куди не впустять без «папірця»

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук

Пише - джерело.

Кабінет Міністрів сьогодні ухвалив зміни до постанови від 27 липня 1998 року «Про прикордонний режим», які регулюють підстави перебування громадян у прикордонних смугах.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Згідно зі змінами, на прикордонні встановлюється спеціальний прикордонний режим та забороняється вільний вʼїзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не повʼязаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Читайте також:  Українцям повернули “лікарняні“ президент підписав закон про фінансову допомогу через хворобу

Також документами визначається порядок видачі дозволів на вʼїзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу.

Речник ДПСУ Андрій Демченко прокоментував, що урядовці просто приводять нормативні акти у відповідність до норм законодавства. З явних нововведень, зазначив він, відтепер дозвіл на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт та пропуск у прикордонну смугу надаватиме відповідний орган Державної прикордонної служби України. Але більш детально, за словами спікера Держприкордонслужби, можна буде говорити після доопрацювання змін, які визначені нинішньою постановою.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: