facebook

В Україні вже понад 500 класів відправили на самоізоляцію

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що 501 клас перебуває на самоізоляції, а 37 закладів середньої освіти – на дистанційному навчанні.

За минулу добу захворіло 40 учнів і 32 вчителі, а з початку нового навчального року лабораторно підтверджено 273 випадки коронавірусної хвороби серед учнів і 296 – серед учителів, пише Фіртка з посиланням на Офіс президента.

Пише - джерело.

«Ми вже говорили з вами про те, що в деяких школах бракує масок, – звернувся Глава держави до очільника уряду. – Ви сказали, що гроші у регіонах є, але для їхнього використання Кабінет Міністрів має запропонувати законодавчі зміни. Знаю, що на місцях є понад три мільярди гривень, які можна витратити. Чи ви зробили все необхідне, щоб забезпечити наші школи засобами індивідуального захисту? Це надзвичайно важливо сьогодні».

У відповідь Прем’єр-міністр відзвітував, що уряд уже запропонував парламенту проголосувати законопроєкт № 3991, який вносить зміни до бюджету, і, серед іншого, дає змогу використовувати кошти місцевих бюджетів на закупівлю засобів індивідуального захисту.

Читайте також:  Що українські школярі здаватимуть на ДПА у 2022: перелік предметів

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов розповів, що минулого тижня збільшено кількість тестів на 7,5 тис. Таким чином, кількість тестувань досягла 154 тис.

Однак кількість госпіталізованих зросла несуттєво – лише на 100 осіб. Він також повідомив, що група вчених об’їздила регіони та провела аналіз щодо дотримання алгоритмів дій при виявленні коронавірусної інфекції. Ці дані будуть використані для гнучкості карантинних заходів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: