facebook

В Україні введуть дві пенсії, але кардинально змінять правила

В Україні після нової пенсійної реформи майбутні пенсіонери зможуть отримувати відразу по дві виплати. Це нововведення не зачепить тих, хто вже досяг 60-річчя. Крім того, частину зарплати доведеться віддавати на накопичення другої виплати.

Пише - джерело.

Як заявив під час засідання Кабміну 4 серпня прем’єр-міністр Денис Шмигаль, пише Обозреватель.

«Якщо ми хочемо збільшити пенсію вдвічі, то немає іншого механізму, крім введення другого накопичувального рівня державної пенсійної системи», – сказав глава уряду.

Хто фінансуватиме?

Гроші збиратимуть і в роботодавців, і в працівників. За 2% від зарплати з кожного. Водночас усі зібрані кошти будуть вважатися власністю працівника, а в разі його смерті накопичення підуть у спадок.

Займатися збором та інвестиціями будуть приватні пенсійний фонди і банки, які попередньо пройдуть сертифікацію. Українцям дозволять самим вибирати, кому довіряти свої гроші. А якщо вибір не зроблять, то кошти автоматично перекажуть на рахунок Пенсійного фонду, який створить Кабінет міністрів спеціально для накопичення другої пенсії.

Читайте також:  На Прикарпатті випускники подарували місту фонтан (фото)

Скільки можна буде отримати?

Вчена Лідія Ткаченко впевнена: якщо відкладати по 4% із зарплати, то в кращому випадку ці ж 4% і можна буде отримати, і то за умови, якщо збирати тривалий період (ідеально, коли не менш ніж 20 років).

У Мінсоці підрахували, що якщо збирати 35 років із зарплати в 15 тис. грн, то під час виходу на заслужений відпочинок на рахунку буде 400 тис. грн. Якщо припустити, що пенсіонер проживе на заслуженому відпочинку 15 років, щомісяця він зможе отримувати трохи більше двох тисяч гривень. Крім того, до цієї суми додасться і основний розмір пенсії.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: