facebook

В Україні вперше здійснили трансплантацію серця дитині

У Львові медики вперше в Україні здійснили операцію трансплантації серця 13-річному хлопчикові. Крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину.

Пише - джерело.

Генеральний директор Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова Олег Самчук повідомив, що лікарі вперше здійснили надскладну операцію з пересадки серця дитині.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

Це – 13-річний хлопець з Волині з села Зарудці. Він хворів від липня 2021-го. Останній місяць дитина перебувала в реанімації Волинського ОДТМО.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

Два тижні у вересні хлопця перевезли до лікарні швидкої допомоги Львова, написав лікар Самчук.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

Він наголосив, що стан хлопця був критичним, і рахунок ішов на дні.

“Орган йому пересаджував Борис Тодуров з Гаврилом Ковтуном та лікуючим лікарем дитини Віталієм Петровим”, – уточнив директор лікарні.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

Крім того, було проведено операцію пересадки легень 56-річному львів’янину.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

За словами медика, чоловік понад десять років мав хронічну хворобу легень, останні чотири майже не виходив з квартири, був киснезалежним. Без нових легень він прожив би не більше кількох місяців.

Читайте також:  Аудитор ЄС назвав Україну найкорумпованішою в Європі. У МЗС відреагували на заяву

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

Трансплантацію виконали українські кардіохірурги Ігор Гуменний, Роман Домашич та торакальний хірург Юрій Король з допомогою польських колег.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

“Це ще один величезний крок на шляху до трансплантаційної незалежності. Наші громадяни тепер не мусять їхати на таке лікування за кордон, це уже доступно в Україні”, – додав Самчук.

Фото - Facebook Олег Самчук / ©

“Тепер потрібно зробити так, щоб цих операцій були сотні на рік, і кожен українець, який потребує донорського органу, його отримав”, – написав він.

Лікар висловив подяку і співчуття рідним донора. І додав, що в Україні можлива трансплантація легень і трансплантація серця для дітей відтепер.

“Тепер треба робити ці операції сотні в рік і кожен український кому потрібен донорський орган отримав її. І ми будемо над цим працювати”, – написав лікар.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: