facebook

В Україні водіям підготували штраф у 34 тис., кого покарають першими

Водіям доведеться заплатити 34 тисячі гривень, а також залишитись без прав на 6 місяців

Пише - джерело.

В українському парламенті з’явився новий проект закону №9564. Якщо народні депутати його ухвалять, то будуть запроваджені великі штрафи для водіїв за дуже популярні порушення правил дорожнього руху. Насамперед йдеться про водіїв, які люблять проїхатися містом із шумом.

Про це стало відомо завдяки повідомленню на офіційному порталі Верховної Ради України.

За словами експертів, новим документом пропонується встановити адміністративну відповідальність за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму:

• За перше подібне порушення водію пропонується встановити штраф у розмірі 17 тис. грн.;

• За повторне правопорушення – штраф у 34 000 гривень із позбавленням прав до 6 місяців.

• У разі першого правопорушення справи розглядатимуть поліцейські, а за повторного – у судах.

Читайте також:  Він жoрстoкo поплатився за свою позицію щодо вaкuцaацiї. Щойно було звiльннено найвідомішого лiкapя-iнфeкцioнicтa

Цікаво, що покарати водіїв можуть за таку їзду лише в межах населених пунктів. За містом, як і раніше, спортивна спільнота автогонщиків може тренуватись та проводити змагання.

У пояснювальній записці до законопроекту голова фракції “Слуга народу” Давид Арахамія пояснив, що багатьох українців такі гучні звуки лякають, оскільки не лише військовим, а й простим громадянам ревіння двигуна мотоцикла нагадує звуки під час обстрілів.

Останнім часом серед окремих водіїв стає поширеною практика втручання у систему вихлопних газів автотранспорту з метою “тюнінгу”. Це стає причиною значного збільшення шуму від роботи двигуна.

Особливо такі зміни популярні серед молоді та осіб, які керують мотоциклами. Так звані “прямоткові глушники”, “подвійні спортивні системи” та інші технічні девайси, не передбачені конструкцією транспортних засобів та виробниками.

Через їхню експлуатацію і відбуваються порушення тиші та спокою громадян, що викликає невдоволення суспільства.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: