facebook

В Україні святкують День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Сьогодні, 9 травня, в Україні відзначають День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Цього року через карантин всі масові заходи скасовано.

День перемоги над нацизмом у Другій світовій – державне свято і вихідний день в Україні. Він прийшов на зміну Дню Перемоги, який відзначали в СРСР з 1965 року, а потім в Україні до 2015 року включно.

Пише - джерело.

Так, 9 квітня 2015 року Верховна рада прийняла закон «Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років» в рамках голосування за пакет законів про декомунізацію.

Читайте також:  Зіркова гуцулка випустила дебютний альбом

Цього року святкується 75-та річниця Перемоги. Ювілейна дата пройде без парадів, масових церемоній покладання квітів та акцій біля меморіалів.

Свято зівпало з періодом карантину через пандемію коронавірусу. У Кабміні прийняли рішення про скасування всіх масових заходів 9 травня.

Офіційним символом святкування Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні, як і Дня пам’яті і примирення 8 травня, є квітка червоного маку – загальноприйнятий у світі символ святкування пам’ятних днів Другої світової війни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: