facebook

В Україні спливає тариф на електроенергію: скільки українці платитимуть з 1 листопада

Наступного місяця в Україні спливає дія тарифів на електроенергію, які були встановлені в серпні минулого року, згідно з постановою Кабміну №859. Але зараз у країні діє воєнний стан, а росія продовжує обстрілювати енергетичні об’єкти, тому багатьох українців хвилює питання, чи будуть з 1 листопада якісь зміни у тарифах.

Пише - джерело.


Наразі побутові споживачі, які витрачають менш як 250 кВт на місяць, платять 1,44 грн, а це, за словами глави держави Володимира Зеленського, близько 80% громадян. Інші 20% використовують понад 250 кВт, відповідно і платять більше – 1,68 грн.

Читайте також:  Польща знайшла спосіб, як забрати заробітчан з України

Нині у зв’язку зі складною ситуацією в енергетичній сфері багатьох українців цікавить, чи змінюватимуться тарифи на електроенергію з наступного місяця.

Нагадаємо, що згідно з законопроєктом №7427, який був прийнятий у липні 2022 року, в Україні встановлюється мораторій на підвищення тарифів на тепло для населення. У документі забороняється підвищувати ціни послуги з розподілу газу, теплову енергію (її виробництво, транспортування та постачання), а також послуги з постачання теплової енергії та постачання гарячої води.

Щодо цін на електроенергію, то президент України влітку поставив перед урядом завдання зробити все можливе, аби вартість тарифів не змінилася. Якщо обіцянки будуть стримані, то подорожчання не буде.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: