facebook

В Україні скоротилося виробництво цукру майже на 20%

У 2019-2020 маркетингових роках в Україні виготовлено 1,48 млн тон цукру, що на 19% менше ніж попереднього року.

Пише - джерело.

Про це повідомляє Національна асоціація цукровиків України (НАЦУ).

Зазначається, що всього в сезоні працювало 33 цукрових заводи, які переробили 9,84 млн тон цукрових буряків. Це майже на третину менше, ніж попереднього року.

“Суттєве зменшення кількості сировини потягнуло за собою скорочення виробничих потужностей і, як наслідок, зменшення виробництва цукру в цілому”, – прокоментувала ситуацію на ринку заступник голови правління НАЦУ “Укрцукор” Руслана Яненко.

Експерт підкреслює що такий результат є досить прогнозованим, адже світовий профіцит цукру, який тривав останні три роки суттєво вплинув і на український ринок – маємо скорочення посівних площ під цукровими буряками на 20% і зменшення кількості сировини.

В Національній асоціації цукровиків також наголошують, що окрім того, що 9 переробних підприємств не запустились, виробничий сезон також скоротився майже на місяць. А це, безумовно, відіб’ється на собівартості виробництва цукру, адже мінімально цукровий завод повинен відпрацювати 100 днів, щоб покрити витрати на запуск.

Читайте також:  АЗС зобов'язали знизити ціни на пальне

Традиційно, трійка лідерів виглядає незмінно: Вінницька область – 331,9 тис. тон, Хмельницька – 192,8 тис. тон, а замикає трійку Тернопільська область з показником 186,4 тис. тон.

Нагадаємо, як заявив міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофій Милованов, уперше за роки незалежності України в грудні було зафіксовано дефляцію.

“Згідно з оприлюдненими даними Держстату, вперше за роки незалежності України в грудні на споживчому ринку спостерігалася дефляція – ціни знизилися на 0,2% (раніше в грудні фіксувалося лише зростання цін, зокрема, найнижче зростання склало 0,2% в 2011-2012 рр..)”, – зазначив міністр.

 

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: