facebook

В Україні скасовують призов: у Міноборони анонсували масштабні зміни – що буде з армією

В Україні хочуть прибрати всі ТЦК

Пише - джерело.

Міністр оборони України Олексій Резніков поділився планами щодо зміни роботи військкоматів. За його словами, метою є перетворення Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки на сучасні ЦНАПи. Про це він повідомив в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Він зазначив, що необхідно принципово змінити “радянську спадщину”, яка є присутньою в українських військкоматах, і прийняти новий підхід, з акцентом на максимальну цифровізацію. Він порівняв майбутнє військкоматів із роботою ЦНАПів та висловив переконання, що військкомати мають стати сучасними та ефективними центрами надання адміністративних послуг населенню.

У своїх заявах він також наголосив, що Україна прагне повністю перейти на контрактну армію. Це означає, що збройні сили будуть складатися з професійних солдатів, а не призовників.

Читайте також:  Ситуація з бензином в Україні може різко змінитись у лютому-березні

“Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати заклик, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди та з ними потрібно працювати”, – наголосив він.

Після скандалу, пов’язаного з одеським військкомом Євгеном Борисовим, в Україні проводяться перевірки територіальних центрів комплектування (військкоматів). Інформація, що начальник Одеського військкомату Євген Борисов міг брати хабарі за оформлення “білих квитків” для відстрочки від мобілізації, стала відома наприкінці квітня.

ЗМІ пізніше показали розкішний маєток та офіс в Іспанії, що належать родині Євгена Борисова. Згідно з інформацією, мати військового оформила елітну віллу у Марбельї вартістю €3,95 мільйона. Пізніше скандального військкома на Одещині звільнили з посади. Обов’язки керівника тимчасово виконує іншу особу – штатний заступник.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: