facebook

В Україні сформували перелік “заброньованих” військовозобов’язаних: кого не покличуть на війну

У п’ятницю, 4 листопада, нардепи у ВР України проголосували 290 голосами за формування чіткого списку військовозобов’язаних, які не підлягають призову під час мобілізації.

Пише - джерело.


Про це у своєму Telegram-каналі повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За його словами, Закон України №7687 “Про внесення змін до Закону України “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію” про бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та воєнний час” стосується броні військовозобов’язаних. Зокрема, нардепи розробили чіткий список категорій, які не підлягають призову на службу під час мобілізації.

До списку увійшли:

особи, які працюють в органах державної влади,
органах місцевого самоврядування, у разі коли це необхідно для забезпечення цих органів у особливий період.
працівники на підприємствах, в установах та організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання, у разі коли це необхідно для виконання зазначених мобілізаційних завдань.
працівники підприємств, установ та організацій, що виробляють товари, виконують роботу або надають послуги оборонного призначення для потреб ЗСУ та інших військових формувань під час війни.
працівники підприємств чи установ критичного значення для економіки чи життєзабезпечення населення на час дії особливого періоду.

Читайте також:  Кінець війни в квітні-травні 2022. Прогнози астролога й екстрасенса

Критерії визначення таких підприємств буде ухвалено Кабміном. Згідно із законом, “заброньовані” військовозобов’язані не підлягають прийняттю на службу у військовому резерві.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: