facebook

В Україні розширили список препаратів, після вакцинації якими видають COVID-сертифікат

Кабінет міністрів України розширив список вакцин проти коронавірусу, імунізація якими дозволяє отримати відповідний сертифікат. Йдеться про препарат Janssen виробництва американської компанії Johnson&Johnson.

Пише - джерело.

В Україні розширили список препаратів, після вакцинації якими видають COVID-сертифікат

Рішення було ухвалено на засіданні уряду в середу, 17 серпня. Воно транслювалося на каналі Кабміну в YouTube.

Чиновники внесли зміни до постанови КМУ №677 від 29 червня 2021 року щодо питань формування та використання сертифіката, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19.

Так, вакцина Janssen стала сьомою в переліку. Досі сертифікат про вакцинацію можна було оформити, отримавши обидва щеплення препаратами Pfizer&BioNTech, CoronaVac, CoviShield, AstraZeneca, Vaxveria (отAstraZeneca) або Moderna.

У Кабміні зазначили, що сертифікат про проходження вакцинації проти COVID-19 препаратом Janssen буде доступний для оформлення через два тижні після щеплення.

Читайте також:  Зеленський вніс до Верховної Ради законопроєкт про надання полякам особливого статусу в Україні – Дуда

На цьому ж засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що в Україні вже роблять 1 мільйон щеплень проти COVID-19 щотижня. Щоб пришвидшити процес імунізації, центри вакцинації в регіонах працюватимуть й у вихідні.

Раніше ми зібрали дані про вакцини, якими роблять щеплення проти коронавірусу в Україні і про ті, які найбільше обговорюються у світі.

Так, вакцина Janssen має векторний принцип дії: в організм потрапляє ослаблений вірус, завдання якого – “познайомити” організм зі SARS-CoV-2, проти якого й потрібно виробити імунітет. Зауважимо, що до списку рідкісних побічних ефектів цього препарату внесли синдром Гієна-Барре. Це аутоімунне ураження периферичних нервів, яке супроводжується слабкістю в м’язах і порушенням чутливості.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: