facebook

В Україні розлученим жінкам буде складніше вийти на пенсію

У Міністерстві соціальної політики України розповіли, чому розлученим українкам буде набагато складніше оформити пенсію, ніж усім іншим громадянам країни. Доведеться отримати додаткові документи і довідки.

Пише - джерело.


Громадянкам України, які під час укладання шлюбу брали прізвище чоловіка, а після розлучення не змінювали документи, буде складніше вийти на пенсію. Для оформлення щомісячних виплат доведеться надати документи, які підтверджують дівоче прізвище. Довідки необхідно направити до Пенсійного фонду.

Необхідність підтвердження дівочого прізвища виникла не просто так. Частина трудового стажу жінка часто заробляє до вступу в шлюб, а значить, в документах вона записана під дівочим прізвищем. Після укладення шлюбного союзу жінка продовжує працювати, але прізвище у неї вже нове.

Читайте також:  Поступають важкі: реанімація Франківської ЦМКЛ заповнена хворими на COVID-19

Щоб документально підтвердити свій трудовий стаж в період, коли у жінки було дівоче прізвище, для нарахування пенсії необхідно отримати виписку з Державного реєстру актів цивільного стану.

У Мінсоцполітики зазначили, що витяг з Держреєстру можна отримати у відділі РАГС в будь-якому куточку України, незалежно від місця проживання і місця реєстрації та розірвання шлюбу. Заяву можна принести особисто, а можна надіслати рекомендованим листом.

Подаючи заявку на отримання виписки, заявнику потрібно вказати також ряд відомостей: ПІБ, дата і місце народження; ПІБ другого з подружжя; серія, номер і дата видачі свідоцтва про реєстрацію шлюбу; реєстраційний номер, за яким зареєстровано внесення відомостей про реєстрацію шлюбу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: