facebook

В Україні підвищать тарифи на електроенергію — очільник НКРЕКП

НКРЕКП хоче вирівняти тарифи для промисловості і населення.

Пише - джерело.

В Україні планують вирівняти тариф на електроенергію для споживачів та промисловості. Незабаром має бути ухвалене рішення щодо цього механізму.

Про це розповів очільник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) Валерій Тарасюк в інтерв’ю “Економічній правді”.

“Обговорюються різні сценарії, але у нас немає іншого майбутнього, крім поступового вирівнювання тарифів для промисловості і населення. Це великий самообман, коли ми вважаємо, що людина, яка платить за електроенергію менше, дійсно отримує від цього якусь користь”, — сказав Тарасюк.

Читайте також:  З вересня медикам у лікарнях підвищать зарплати

За його словами, після приведення тарифів до економічно обґрунтованого рівня для всіх споживачів, потрібно забезпечити адресну допомогу споживачам, які цього дійсно потребують.

“Я не можу оприлюднити всі варіанти підвищення цін. Який варіант буде ухвалений і чи буде ухвалений з 1 серпня, ми сказати не можемо, тому що це політичне рішення Кабміну. Думаю, чекати залишилося зовсім небагато”, — підсумував очільник НКРЕКП.

Раніше повідомлялося, що в Україні за рік шалено зросла вартість комунальних послуг.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: