facebook

В Україні очікується епідемія дифтерії

В Україні найближчим часом може спалахнути епідемія дифтерії. Однак держава недостатньо виконує інформаційно-просвітницьку функцію важливості щеплень від небезпечних хвороб, чим вдало користуються антивакцинатори.

Пише - джерело.

Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню UA.News розповів лікар-інфекціоніст першої категорії Інна Андрусович, пише Фіртка.

На думку експерта, низький рівень охоплення вакцинацією українців є підставою для занепокоєння, адже усі спалахи інфекційних хвороб рухаються в часі за принципом синусоїди. Як приклад, медик навела епідемію кору 2018-2019 років і нагадала, що востаннє спалах цієї хвороби було зафіксовано у 2012-2013 роках.

З огляду на це, лікар зазначила, що найближчим часом Україні загрожує епідемія дифтерії, адже останній великий спалах цієї хвороби було зафіксовано наприкінці дев’яностих років. У 2011 стався незначний підйом, а оскільки цикл цієї інфекції становить 10-13 років, саме зараз наближається нова епідемія.

Читайте також:  Небезпечніша за кір: що франківцям треба знати про підступну хворобу

Задля уникнення великої кількості летальних випадків, медик радить українцям робити профілактичні щеплення як від дифтерії, так і від найвідоміших небезпечних інфекційних хвороб.

Водночас, головними ризиками вакцинальної кампанії, лікар назвала неякісні вакцини, або неякісне транспортування і зберігання якісних препаратів, що призводить до їхнього псування.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: