facebook

В Україні набула чинності постанова про держрегулювання цін

У понеділок, 18 травня, набула чинності постанова Кабміну №341 про держрегулювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, та товари протиепідемічного призначення.

Пише - джерело.

Як повідомляє пресслужба Держпродспоживслужби, держрегулювання буде здійснюватися до закінчення карантину.

Як зазначається в повідомленні, держрегулювання буде здійснюватися до закінчення карантину шляхом декларування зміни роздрібних цін у разі їх збільшення.

Суб’єкти господарювання повинні декларувати намір підняти роздрібну ціну більш ніж на 5%.

Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюватиметься в електронному вигляді шляхом подання відомостей з використанням кваліфікованого електронного підпису до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт за посиланням.

Після реєстрації даних, відомості одразу вноситимуться до Реєстру роздрібних цін на товари в автоматичному режимі.

Держпродспоживслужба розмістить Реєстр роздрібних цін на товари на своєму офіційному веб-сайті та забезпечить вільний доступ до його відомостей.

З реєстром роздрібних цін можна буде ознайомитися на офіційному сайті Держпродспоживслужби за посиланням.

Читайте також:  Буханець за 28 гривень: в Україні стрімко зростуть ціни на хліб, названо причини та терміни

Як контролюватимуть ціни на соцтовари та в чому ризик?
На засіданні уряду 22 квітня було ухвалено постанову Про заходи щодо стабілізації цін на товари, які мають істотну соціальну значимість, товари протиепідемічного призначення.
23 квітня 2020, 18:59
Нагадаємо, Кабінет міністрів України постановою від 22 квітня запровадив державне регулювання цін на десять продовольчих товарів, на окремі ліки, дезінфікуючи засоби, а також на засоби індивідуального захисту.

До переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість, потрапили: крупа гречана, цукор пісок, борошно пшеничне (вищий сорт), макаронні вироби вітчизняного виробництва (вермішель з борошна пшеничного вітчизняного виробництва), молоко пастеризоване жирністю 2,5% (у плівці), хліб житньо-пшеничний, яйця курячі категорії С1, птиця (тушка куряча), вода мінеральна без газу, масло вершкове жирністю 72,5%.

До переліку товарів протиепідемічного призначення потрапили ліки, серед яких парацетамол, антисептики та дезінфікуючи засоби, засоби індивідуального захисту (медичні маски, халати тощо).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: