facebook

В Україні хочуть запровадити нове покарання на час війни: що пропонують у Раді

У Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який передбачає запровадження кримінального покарання за ігнорування повітряної тривоги.

Пише - джерело.

Документ опубліковано на сайті парламенту та направлено на розгляд комітету Ради.

Нардепи пропонують чинний Кримінальний кодекс доповнити статтею 270-2 про кримінальну відповідальність посадових осіб підприємств. Пропонується карати:

за порушення вимог у сфері цивільного захисту, вчинене посадовою особою підприємства, установи, організації в умовах воєнного стану, якщо це порушення завдало шкоди здоров’ю людей, передбачивши покарання у вигляді штрафу від 17 до 51 тисячі грн, або виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той же строк;
у разі здійснення такого діяння повторно, або якщо воно спричинило загибель людей або інші тяжкі наслідки, передбачається покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до п’яти років.
Наразі згідно із законом після отримання повідомлень про повітряну тривогу громадяни повинні припинити роботу та вжити необхідних заходів безпеки.

Читайте також:  Дати по зубах Росії до настання зими: у США підтримали передачу далекобійних снарядів HIMARS для України

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: