facebook

В Солотвинській громаді молодь розмалювала зупинку у стилі Марії Примаченко

На вихідних у селі Монастирчани, що в Солотвинській громаді, під керівництвом молодого художника Богдана Вацеби, за допомогою художниці з с. Луквиця Юлії Костів та за ініціативи місцевого жителя Романа Хімчака, дітки та жителі розфарбовували відреставровану зупинку за мотивами творчості Марії Примаченко.

«Вдячна за організаторську роботу завідуючій Монастирчанського клубу Oksana Kaminska та за підтримку старості села Ірина Латишевська. А от про ініціатора такої справи Роман Хімчак можна писати багато. Це людина неймовірного заряду енергії. Колись про нього писали, бо він перший мав равликову ферму. Пізніше Культура Солотвинської територіальної громади розказувала про Романа майстра, який виготовляє меблі будь-якого призначення, — розповідає очільниця відділу культури громади Ірина Суслик.

Пише - джерело.

Додамо, що з початку війни Роман активно волонтерить, неодноразово їздив до хлопців з усім необхідним.
Власне ці поїздки спонукали його до справи, за яку він взявся з неабияким ентузіазмом. Реставрувати стару сільську зупинку допомогали і друзі, і жителі села, хтось роботою, хтось матеріалом. І, невдовзі, на околиці появилась відреставрована споруда.

Читайте також:  Лупцювала шваброю: у Хмельницькій області невістка під час сварки вбила свекруху

Яскравого забарвлення додали їй дітки, які разом з художником допомагали її розфарбувати.

«Це перша відреставрована зупинка у Солотвинській громаді за ініціативи місцевих жителів. І це круто! Адже такі зупинки є в кожному населеному пункті, лиш нема таких Романів, які би взялися до справи просто так, щоб зробити щось для свого краю, щоб не стояти осторонь, щоб записати своє ім‘я в народній пам‘яті, щоб щось залишити для людей. Дякую, Романе! Сподіваюся з тебе візьмуть приклад інші, а культура Солотвинської громади залюбки допоможе кожному! P. S. Хімчак Роман має свій домашній музей народного побуту! — додає Ірина Суслик.

The post В Солотвинській громаді молодь розмалювала зупинку у стилі Марії Примаченко appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: