facebook

В Підпечерах – надзвичайна ситуація: підтоплено сотні будинків (фото + відео)

Близько 300 родин перебувають в зоні підтоплення в селі Підпечери Івано-Франківської ОТГ. Велика кількість будинків через стихію відрізані від центра села.

Там працюють рятувальники, які перевозять людей човном та доставляють продукти першої необхідності. Кажуть, що вода не сходитиме ще дві доби.

Пише - джерело.

“Із сіл, які приємднані до нашої об’єднаної територіальної громади тут найгірша ситуація. Також підтоплене село Підлужжя, але там ситуація не така катастрофічна”, – відзначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Очільник Івано-Франківська обіцяє подбати про компенсації постраждалим від стихії і закликає людей фотографувати збитки та разом із сусідами складати акти про завдану шкоду.

Читайте також:  "Закінчився препарат": подружжю замість вакцини від коронавірусу вкололи воду (відео)

“На жаль, ситуація дуже катастрофічна. Вода буде стояти щонайменше дві доби. Працюємо, щоб забезпечити безперебійний довіз продуктів харчування. Проблем є дуже багато. Ми постараємося максимум з місцевою владою, щоб люди отримали гідні компенсації. Також залучимо фахівців, щоб подумали, що треба в перспективі зробити, щоб такі речі не повторювалися. Тому, що такі повені в даному селі відбуваються не перший раз – тому тут потрібно робити берегоукріплення”, – заявив міський голова.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: