facebook

В Івано-Франківській обласній лікарні готові приймати пацієнтів зі штамом коронавірусу “Дельта”

Станом на 19 серпня на Івано-Франківщині 10 людям підтвердили штам коронавірусу “Дельта”, розповів Суспільному головний санітарний лікар області Руслан Савчук.

Пише - джерело.


У лікарнях готуються приймати пацієнтів з цим штамом. Нові зразки для аналізів у хворих з підозрою на штам коронавірусу “Дельта” відбиратимуть наступного тижня, інформують “Вікна” з посиланням на сайт “Суспільне”.

“Такі зразки медики відбирають у пацієнтів з важкими формами, і ми робимо зараз акцент на тих пацієнтах, на їхньому місці проживання, де найбільша є захворюваність у тій чи іншій громаді нашої області. Особливість вірусу “Дельта” полягає у тому, що він швидко передається. Він вражає органи слуху, також іде ураження шлунково-кишкового тракту й інших супутніх захворювань, які є хронічними. Вони ускладнюються, і їхній перебіг стає важчим”, — говорить Руслан Савчук.

В Івано-Франківській обласній інфекційній лікарні хворих, у яких підтвердили штам коронавірусу “Дельта”, немає, але медики готові до прийому пацієнтів з таким діагнозом. 19 серпня у медзакладі перебуває 40 пацієнтів з COVID-19.

“Тактика ведення хворих — чи це “Дельта”, чи інший штам, наразі не відрізняється. Можливо, є відмінності у клініці, у протіканні, інфікуванні, але протокол лікування цих хворих є один і той самий. Будь-який хворий, якого приймають в інфекційну лікарню (в нас є коксоване відділення), цей хворий, якщо є підозра, якщо ми знаємо, що це є “Дельта”, і він уже є верифікований, він перебуватиме у боксованому приміщенні один”, — говорить виконувачка обов’язків директора обласної інфекційної лікарні Оксана Цимбалюк.

Читайте також:  Учасники європейського механізму розрахунків з Іраном INSTEX вирішили припинити його діяльність

Станом на 19 серпня пацієнтів з COVID-19 у лікарні вдвічі більше, ніж минулого тижня, каже Оксана Цимбалюк. Цих хворих лікують в одному відділенні закладу.

Ми згорнули кілька відділень. Вони розраховані на 170, але 85 ліжок ми згорнули, враховуючи те, що ситуація була дещо кращою, і тому ми почали приймати хворих з іншими інфекційними патологіями. Як тільки побачимо збільшення хворих з COVID-19, лікарня одразу переходить в режим монолікарні і профільної з лікування хворих на COVID-19″, — каже Оксана Цимбалюк.

Лікарка обласної інфекційної лікарні Іванна Клим розповідає, що упродовж останнього місяця змінився вік та деякі симптоми пацієнтів з COVID-19.

“Зараз у нас є діти віком 5-10 років і люди середнього віку. Почали рідше госпіталізовувати пацієнтів похилого віку — 80 років і старших”, — каже Іванна Клим.

Головний санітарний лікар області Руслан Савчук каже, що упродовж останніх двох тижнів на Прикарпатті збільшується кількість хворих з COVID-19, але “новою хвилею коронавірусу це ще назвати не можна”.

Причиною збільшення кількості інфікованих коронавірусом Руслан Савчук називає нехтування карантинними обмеженнями. За його словами, ситуація може значно погіршитися в кінці вересня – на початку жовтня, після того, як запрацюють навчальні заклади, тому головний санітарний лікар радить жителям області вакцинуватися до того часу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: