facebook

В Італії заарештували майно “архітектора Путіна”

Фінансова поліція Італії заарештувала майно архітектора Ланфранко Чирілло, який із 1990-х років вважався в Росії творцем престижної приватної нерухомості для олігархів. Архітектора звинувачують у відмиванні грошей та контрабанді, пише La Repubblica.

Пише - джерело.

Чирілло згадувався у розслідуванні російського Фонду боротьби з корупцією як один із проєктувальників скандального “палацу Путіна” в Геленджику, а загальний рахунок виконаних ним для російських олігархів проєктів наближається до пів сотні.

Фінансова служба Італії зацікавилася архітектором, коли виявилося, що він не вніс до декларації майна зареєстрований у Росії гелікоптер. Потім слідчі виявили, що Чирілло не декларував отримані за кордоном з 2013 до 2019 років доходи у сумі десятків мільйонів євро, хоча це передбачено законом для тих, хто продовжує постійно жити в Італії.

В результаті “архітектора Путіна” влада підозрює у податкових злочинах (контрабанда та неправдиве декларування), відмиванні грошей та шахрайській передачі цінностей.

Читайте також:  У Туреччині затримали українок, які голими влаштували фотосесію на яхті (ВІДЕО)

Загальна сума претензій закону до Чирілло становить зараз 141 млн євро, пише видання.

Увагу слідчих також привернули “прояви багатства, абсолютно невідповідні до задекларованого оподатковуваного доходу”, причому Чирілло не зміг надати належних обґрунтувань для підтвердження їхньої законності.

На підставі зібраних слідством доказів, слідчий суддя призначив превентивне вилучення “надлишкового” майна. До списку вилученого потрапили розкішні будинки, вертоліт, банківські рахунки, кошти, коштовності, а також твори класичного та сучасного мистецтва (зокрема картини Пікассо, Сезанна, Кандинського та інших художників).

19 січня російський Фонд боротьби з корупцією випустив фільм-розслідування про “палац Путіна” у селищі Парасковіївка біля Геленджика вартістю приблизно $3,5 млрд.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: