facebook

В Італії почали розслідувати пропозиції підпільних поставок російської вакцини “Супутник V”

В Італії почали розслідування про посередницькі пропозиції щодо підпільних поставок російської вакцини проти коронавірусу “Супутник V” до країни.

Пише - джерело.

Як пише Il Messaggero, справою зайнялися прокуратура Риму та спеціальний підрозділ карабінерів, матеріали також передано в Інтерпол.

За даними видання, на пошту офісу надзвичайного комісара з протидії пандемії в Італії Доменіко Аркурі надійшов лист від посередника в Болгарії, який пропонував організувати поставку 50 млн доз російського препарату. Відомство відразу передало інформацію в правоохоронні органи.

У спецпідрозділ карабінерів надійшов уже не один сигнал щодо цієї теми. Зокрема, глави декількох італійських регіонів сигналізували, що вони отримують пропозиції від посередників на ринку вакцин про покупку препаратів різних фармацевтичних компаній. Їхня ціна зазвичай у два-три рази перевищувала погоджену Єврокомісією з виробниками.

Читайте також:  "Якщо потрібно, ми зробимо більше". Джонсон, Трюдо та Рютте виступили з підтримкою України. ВIДЕО

Зокрема, кілька таких пропозицій надійшло губернатору області Венето Луці Дзая, який раніше оголосив, що шукає додаткові канали поставок препарату.

Додамо:

Італія посідає 11-те місце серед країн світу за кількістю використаних доз вакцини проти COVID-19.

На першому місці в цьому рейтингові США, далі йдуть Китай і Великобританія, згідно із сайтом lab.gedidigital.it.

Всього в Італії було зроблено понад 4 млн щеплень проти коронавірусу.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: