facebook

В Італії медиків почали прищеплювати вакциною AstraZeneca замість обіцяної Pfizer

У столиці Італії Римі медпрацівників обіцяли вакцинувати проти COVID-19 препаратом Pfizer, однак коли справа дійшла до щеплень, виявилося, що вакцинацію проводитимуть AstraZeneca.

Пише - джерело.

Медики незадоволені таким поворотом подій, адже доведена ефективність Pfizer становить 90%, а в AstraZeneca – близько 70%, пише La Repubblica.

При цьому деякі пацієнти відмовляються від пропонованого препарату, але більшість усе ж підписують нову згоду і вакцинуються AstraZeneca. Медпрацівники не впевнені в якості цього препарату, проте вважають, що краще таке щеплення, ніж зовсім ніякого. Найбільше вони обурені тим, що їх не попередили заздалегідь про заміну Pfizer на AstraZeneca.

Читайте також:  Не втрата нюху і кашель: названо 5 ознак зараження "Омікроном"

Причина цього в тому, що вакцини Pfizer в Італії для всіх не вистачає. Згідно з правилами, вона і препарат Moderna призначені для людей категорії 80+. Ті ж, хто молодший за 55 років і не має патологій, можуть прищеплюватись AstraZeneca.

Нагадаємо, в англо-шведській фармацевтичній компанії AstraZeneca розраховують за 6-9 місяців розробити вакцину проти нових штамів COVID-19, зокрема британського і південноафриканського.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: