facebook

В Бурштинській ТЕС – нове керівництво: станцію очолив донеччанин

У п’ятницю, 10 січня на Бурштинській ТЕС представили нового керівника. Ним став енергетик з тридцятирічним досвідом роботи – Валерій Хом’яков. Новопризначений директор пройшов трудовий шлях від слюсаря до генерального директора Дніпроенерго.

Пише - джерело.

Олег Івахів, який до цього часу виконував обов’язки директора Бурштинської ТЕС, залишиться працювати на станції на посаді головного інженера. В компанії впевнені, що Олег Івахів посилить інженерно-технічну команду підприємства, а Валерій Хом’яков, разом з колективом, зробить роботу станції більш ефективною, пишуть Версії з посиланням на  Фіртку. 

Олег Івахів виконував обов’язки директора і головного інженера Бурштинської ТЕС останні пів року. Під його керівництвом станцію вчасно та якісно підготували до нового опалювального сезону: відремонтували десять енергоблоків з дванадцяти, три з них капітально. На двох блоках відремонтували електрофільтри, що допомогло знизити негативний вплив на екологію регіону.

«Я вдячний Олегу Івахіву, що не дивлячись на таку складну ситуацію в енергетиці України, станція стовідсотково готова до роботи на повну потужність, – зазначив директор з генерації електроенергії ДТЕК Енерго Сергій Куриленко. – Але в той же час розумію, наскільки складно в таких умовах одночасно виконувати обов’язки директора підприємства і головного інженера. Саме тому було прийнято рішення призначити на посаду директора Валерія Хом’якова – управлінця з тридцятирічним досвідом роботи в енергетиці. А Олег Івахів тепер зможе повністю зосередитися на інженерно-технічній складовій виробничого процесу. Це кадрове рішення посилить професійну команду підприємства».  

«Бути керівником ТЕС на теперішній час – справа нелегка та потребує неабиякої сміливості, стійкості та холодного розуму. Валерій Анатолійович – це саме та людина, яку ми готові бачити у якості керівника нашої станції.  Я зі свого боку тепер зможу повністю зануритися в технологічний процес, бо це одна з найважливіших складових роботи теплоелектростанції, яка потребує постійної уваги та зосередженості. Пріоритети ДТЕК Бурштинської ТЕС залишаться незмінними – ми і надалі стабільно та безперебійно працюватимемо, а також сприятимемо всебічному розвитку регіону та втіленню соціальних ініціатив громади у життя», – прокоментував головний інженер ДТЕК Бурштинська ТЕС Олег Івахів.

Нові нестандартні рішення, ефективність на всіх етапах виробництва, зниження впливу на екологію, рентабельна собівартість продукції, взаємодія з владою регіону та громадою – саме такі першочергові завдання стоять перед новим очільником Бурштинської ТЕС.                                                     

«Я добре розумію, яка відповідальність наразі на плечах всієї команди станції і готовий з ними її розділити. Теплоелектростанція – це в першу чергу люди. Як ті, що на ній працюють, так і ті, яких ми забезпечуємо світлом і теплом. Найголовніше завдання – пройти опалювальний сезон. Не допустити збоїв в роботі енерго- та тепломережі, – зазначив Валерій Хом’яков, директор ДТЕК Бурштинська ТЕС. – По-друге, ми маємо зробити Бурштинську ТЕС конкурентоспроможною на новому ринку електроенергії. Від цього залежить доля цього містоутворюючого підприємства, його колективу, цілого регіону та всієї енергетичної галузі України зокрема».


Довідка:

Народився Валерій Хом’яков 23 березня 1968 року, м. Зугрес Донецької області.

Освіта: 1997 рік – закінчив Донецький політехнічний інститут, спеціальність – Економіка і управління в машинобудуванні, кваліфікація – Інженер-економіст.

Кар’єра: 1988-1995 роки – Зуївський енергомеханічний завод, економіст; 1996 – 2002 роки – Зуївська ТЕС-2 ДАЕК «Донбасенерго», слюсар з ремонту, майстер, інженер, провідний інспектор з охорони праці, начальник відділу з охорони праці; 2002 – 2010 роки – Зуївська ТЕС ТОВ «Східенерго», ведучий інспектор з охорони праці, начальник відділу економіки, керівник департаменту з персоналу; 2010 – 2012 роки – ПАТ «Дніпроенерго», керівник проектів, заступник директора з економіки та фінансів, в.о. директора з економіки та фінансів; 2012 – 2017 роки – ВП «Зївська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго», керівник департаменту з економіки та фінансів, директор ВП «Зївська ТЕС» ТОВ «ДТЕК Східенерго»; 2017 рік – теперішній час ТОВ «ДТЕК ЕНЕРГО», керівник департаменту із технічного розвитку дирекції з генерації електроенергії; 2018 рік – теперішній час по даний час АТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО», Генеральний директор (за сумісництвом).

Нагадаємо, з 22 листопада 2019 року Бурштинська ТЕС виведена в вимушений простій. Раніше голова Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрій Герус заявляв, що електроенергія в Бурштинському енергоострові в результаті зловживання монопольним становищем “ДТЕК Західенерго” дорожче на 22%, ніж в ОЕС України.

  • Згодом простій продовжили на три місяці – до 31 березня 2020 року.

Читайте також:  На Прикарпатті п‘яний водій не впорався з керуванням: загинув пасажир

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: