facebook

В бою з окупантами загинули семеро воїнів з Франківщини

Івано-Франківщина знову понесла важкі встрати у війні з росією.
В бою з російськими окупантами загинув Герой із села Сливки Перегінської громади Роман Близнюк. Трагічну звістку повідомила голова Калуської РДА Zhanna Tabanets.

Пише - джерело.

“З перших днів війни – з 1 березня – пішов захищати рідну державу. У ЗСУ служив стрільцем-снайпером гірсько-штурмової роти. З вірою в Перемогу і любов’ю до рідних, друзів і всіх нас пішов захищати наш край. Роман був відважним військовим, нагороджений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України В.Залужного «За взірець у військовій службі» ІІІ ступеня. 30 листопада йому мало виповнитися 25 років. Та, на жаль, не судилося. Загинув наш Герой 9 листопада на Донеччині під час запеклого бою з російськими окупантами. Смерть пов’язана із виконанням військових завдань”,- написала голова.

Втратила цими днями двох відважних воїнів Тлумацька громада.

“Захищаючи Україну від російських окупантів та перебуваючи у зоні виконання бойових завдань на передовій в Покровському районі, 07 листопада 2022 року загинув Олексій Володимирович Кочубей, який тривалий час проживав в Донецькій області, після 2014 року з сім’єю переселилися в с.Петрилів звідки родом дружина. Висловлюємо щирі співчуття родині та близьким з приводу непоправної смерті військовослужбовця, загиблого за Україну Героя – Олексія Кочубея. Добрий, світлий спомин про покійного захисника нашої Батьківщини назавжди залишиться у пам’яті рідних, усіх, хто знав його, любив та шанував. Нехай душа загиблого знайде вічний спокій, а Господь прийме там, де праведні спочивають! Віримо, що пролита кров наших мужніх Героїв не пройде безслідно, ці факти відваги стануть нашою історією, що твориться на шляху до Перемоги. Вічна пам’ять захиснику! Герої не вмирають!”,- кажуть в міськраді.


“Сумна звістка, знову втрати… Відійшов у вічність мешканець нашої громади Дікаєв Михайло Вікторович з села Гостів. Співчуваємо рідним і близьким. Щиро розділяємо біль втрати та схиляємо голову в глибокій скорботі. Вічна пам’ять Герою!”,- кажуть в Тлумацькій міськраді.

На Луганщині загинув військовослужбовець із села Старий Лисець, що на Івано-Франківщині, Микола Білогубка. Про смерть земляка повідомили на сторінці Лисецької громади у Facebook.

Чоловіка мобілізували у травні 2022 року. Він був стрільцем-санітаром відділення кулеметного взводу.

Читайте також:  На війні від влучання снаряду загинув 24-річний офіцер Анатолій Розвадовський

“Після отриманої контузії наш земляк нещодавно перебував на лікуванні, та щоби якнайшвидше стати у стрій разом із побратимами, скоротив свою короткотермінову відпустку”, — йдеться у повідомленні, пишуть Версії з посиланням на Суспільне.

Микола Білогубка загинув 7 листопада 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу на Луганщині. 26 жовтня бійцю виповнилося 33 роки.

“Лисецька територіальна громада схиляє голову перед вічною пам’яттю відважного земляка, який віддав своє життя за кожного з нас, за наше мирне майбуття. Висловлюємо щирі співчуття батькам та родині”, — написали на сторінці громади.

7 листопада в бою поблизу населеного пункту Білогорівки Бахмутського району Донецької області загинув 34-річний Мар’ян Івакін.

Чоловік служив стрільцем відділення стрілецького взводу Збройних сил України, пише Ратуша.

«Мар’ян Івакін був уродженцем села Городисько Рогатинської громади. У 2006 році закінчив Верхньолипицьку школу. З 2007 року проживав у Жидачеві на Львівщині. У загиблого захисника залишилися мама і брат. Висловлюємо щире співчуття рідним та близьким Героя. Вічна пам’ять!», – повідомили у Рогатинській громаді.

Чин похорону відбудеться в Жидачеві у п’ятницю, 11 листопада, о 12:00 год.

На Донеччині загинув мешканець села Волосів Переріслянської громади Надвірнянського району, навідник 10 гірсько-штурмової бригади, солдат Петро Багайлюк.

Прикарпатець загинув 6 листопада в результаті ракетно-артилерійського обстрілу поблизу населеного пункту Яковлівка Бахмутського району, повідомила староста села Волосів Людмила Станчук.

Петрові Багайлюку було 44 роки. У перші дні повномасштабного вторгнення він повернувся з-за кордону та став до лав Збройних Сил України в складі окремої десятої гірсько-штурмової бригади. В боях отримав поранення, але після лікування знову повернувся на передову.

“Росія забрала у батьків вдячного сина, у дружини – люблячого чоловіка, у дочок – турботливого батька, найкращого дідуся та хорошого тестя. Вона забрала брата і вірного друга”, – написала Людмила Станчук.

Гуцульщина втратила ще одного військового — Ігоря Сем’яна.

Зі співчуттям повідомляє Голос-Інфо з посиланням на Верховинську селищну раду.

“Колектив Верховинської районної державної адміністрації висловлює щирі співчуття головній спеціалістці з питань управління персоналом Марії Сем’ян з приводу непоправної втрати – трагічної загибелі чоловіка Ігоря”, — звернулися у Верховинській РДА.

Ігор з перших днів вторгнення став на захист Батьківщини. Без батька залишилося двоє дітей.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: