facebook

“Успіх на полі бою – це найкращий і найшвидший шлях до переговорів”: Блінкен заявив про український наступ

Блінкен також прокоментував можливу роль Китаю у досягненні миру.

Пише - джерело.

Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що український наступ готується наступними тижнями. Якщо він буде успішним, це наблизить “переговори, які здатні побудувати справедливий мир”.

Про це держсекретар США сказав в інтерв’ю Fox News.

Блінкен нагадав, що Росія вже зазнала поразки у війні в Україні, тому що не змогла досягти своєї початкової мети: стерти Україну з мапи, включити її до складу РФ, ліквідувати її існування як незалежної держави.

Держсекретар США сказав, що ЗСУ планують здійснити контрнаступ найближчими тижнями. Саме від цього успіху залежить можливість перемовин з Росією, що можуть завершитись “справедливим миром”.

“Ми знаємо, що українці планують контрнаступ у найближчі тижні. Подивимося, що з цього (з контрнаступу. – Ред.) вийде. Зрештою, успіх на полі бою – це найкращий і, мабуть, найшвидший шлях до переговорів, які призведуть до справедливого і тривалого миру”, – зауважив Держсекретар США.

Читайте також:  Україна подає заявку на вступ до НАТО – Зеленський

Блінкен також говорив про вплив КНР що досягнення миру.

“Я думаю, що ми відкриті для будь-якої країни, яка докладає відповідальних зусиль для просування миру, і це починається з кількох речей. Перш за все, з визнання того, що на карту поставлено територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України, тому будь-яка мирна угода повинна мати це за основу”, – сказав він.

Він наголосив на важливості спілкування усіх миротворців безпосередньо з українською стороною.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: