facebook

Уряд затвердив порядок надання відпустки чоловікам

Кабінет міністрів затвердив порядок надання декретної відпустки чоловікам в Україні. Таке рішення уряд ухвалив під час сьогоднішнього засідання. Про це йдеться у Telegram народного депутата Олексія Гончаренка.

Пише - джерело.

«Кабмін затвердив порядок надання одноразової оплачуваної відпустки при народженні дитини для чоловіка, батька дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі, та для бабусі, дідуся чи іншого повнолітнього родича одинокої матері», – зазначив парламентар.

Відпустка надається одноразово на 14 днів без урахування святкових і неробочих днів. Працівник має використати декрет не пізніше 104-го дня з дня народження дитини.

Читайте також:  Отець 15 років гарував в Канаді, щоб створити парафію мрії на Львівщині (відео)

Нагадаємо, в Україні зрівняли чоловіків і жінок у праві на декретну відпустку.

Раніше можливість йти в декретну відпустку мали тільки матері. Змінами до законодавства передбачено новий вид відпустки – одноразовий при народженні дитини тривалістю до 14 днів, який оплачується роботодавцем. Він надається комусь одному з родичів дитини:

батькові, навіть якщо він не одружений на матері дитини, але проживає разом з нею;

бабусі чи дідусю;

іншим повнолітнім родичам дитини.

Документ також встановлює право працівників обох статей, що мають дітей або повнолітню дитину з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, на додаткову відпустку.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: