facebook

Уряд скасував вимогу тесту та самоізоляції для українців, які повертаються з-за кордону!

Після повернення в Україну не потрібно самоізоляції та тестів!

Пише - джерело.


Кабінет Міністрів України скасував вимогу негативного тесту на коронавірус або самоізоляції для українців, що повертаються з-за кордону, та іноземців з правом постійного проживання в Україні.

Відповідне рішення було затверджене у зв’язку з переходом України до “зеленого” рівня за ситуацією з коронавірусом, – повідомляється на Урядовому порталі.

При “зеленому” рівні епідемічної небезпеки в Україні перетин державного кордону з будь-яких країн є безперешкодним для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання. Так само безперешкодно громадяни України можуть перетинати КПВВ.

“Згідно зі спільним рішенням Мінцифри із МОЗ, відтепер не потрібно буде встановлювати мобільний застосунок Вдома при поверненні з-за кордону до України”, – повідомляє Міністерство цифрової трансформації на Урядовому порталі.

Отже, вже від завтра, після повернення з будь-якої країни в українців не вимагатимуть встановлювати додаток “Вдома” чи показувати негативні результати тестів!
Правила для іноземців не змінилися
Для іноземців для в’їзду в Україну завжди обов’язково потрібно мати страховий поліс на випадок захворювання на COVID-19, та одну із наступних позицій:

негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях, виданий відповідно до ММСП або відповідно до укладених Україною міжнародних договорів про взаємне визнання документів про вакцинацію.

Читайте також:  У Польщі п'яний водій автомобіля протаранив бус українця: деталі та фото

Правила для українців можуть змінитися, якщо Україна перейде до іншого рівня епідемічної небезпеки
У разі встановлення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки перетин державного кордону України з будь-яких країн для громадян України або іноземців з посвідкою на постійне проживання є безперешкодним за наявності однієї із наступних позицій:

негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до перетину кордону),
негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до перетину кордону),
документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.
За відсутності таких документів чи довідок особа має пройти самоізоляцію за допомогою застосунку “Вдома” або обсервацію у випадку відмови чи неможливості скористатись цим застосунком.

У разі встановлення на території України іншого рівня епідемічної небезпеки перетин КПВВ для громадян України є безперешкодним за наявності документу, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

Якщо такий документ відсутній, особа має пройти самоізоляцію за допомогою застосунку “Вдома” або обсервацію у разі відмови чи неможливості скористатись цим застосунком.

Припинити самоізоляцію така особа може відразу, отримавши негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 безпосередньо в пункті тестування на КПВВ.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: