facebook

Уряд ініціює перевірки у ВУЗах, де навчаються іноземні студенти

У закладах вищої освіти відбудуться перевірки щодо успішності та відвідуванності студентів-іноземців. Про такі перевірки, ініційовані урядом, у своєму Facebook розповів заступник голови МВС Антон Геращенко – пише “Західний кур’єр“.

Пише - джерело.

“Добре, що в Україну ще їдуть вчитися з усього світу. Значить нам є ще чому навчити. Але, на жаль, не всі іноземні студенти їдуть до нас саме вчитися. Багато хто їде займатися зовсім не навчанням. На нараді Прем’єр жорстко поставив питання про те, що йому стало відомо від ряду іноземних послів, що в Україні студенти з їх країн їдуть часто вже не стільки вчитися, а скільки купляти диплом і весело провести час. Або зовсім не приїжджають в Україну, а лише отримують тут дипломи про освіту, а потім у себе на батьківщині такий „лікар“ або „вчитель“ не зможе ні апендицит вирізати, ні навчити дітей”, — зазначив у дописі Геращенко.

Читайте також:  Обіцяють провести жорстку перевірку: українці повинні заплатити податки за зароблене в конверті

Як приклад Геращенко привів студента-іноземця Хінді Алі, що прибув з Ємену, та який вчора, 7 листопада, став винуватцем масштабної ДТП з трьома постраждалими у Харкові. Цей студент, зокрема, раніше вже був підозрюваний за статтею “Хуліганство”. “Причиною цього став такий ось іноземний „студент“, якому, як і тисячам інших, були за хабарі видані дозволи на перебування в Україні і за хабарі ставилися заліки та іспити викладачами різних ЗВО”, — написав заступник очільника МВС.

“Цей „іноземний студент“ в 2016 році отримав тимчасове право на проживання в Україні на підставі того, що був зарахований на навчання до Харківського національного університету повітряних сил імені Кожедуба”, — розповів Геращенко.

“Результати перевірок будуть оприлюднені”, — написав заступник очільника МВС.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: