facebook

Упіймали хакерів, які зламували сервери на замовлення

Кіберполіція Харківщини встановила всіх учасників злочинного угруповання, які зламали більше 20 тисяч серверів по всьому світу.

Пише - джерело.

“До складу угруповання увійшли троє українців та один іноземець. Усі вони були відомими учасниками хакерських форумів та здійснювали замовлення щодо зламу віддалених серверів, розташованих на території України, Європи та США”, – повідомляє Національна поліція України,

Злочинна група діяла з 2014 року. Її учасники здійснювали атаки на приватні підприємства та окремих осіб. Для цього використовували спеціалізоване програмне забезпечення, яке експлуатувало вразливості серверів на базі ОС Windows.

Частину серверів вони також використовували у власних цілях: створення бот-нетів для майнінгу, DDOS-атак, встановлення програмних командних-центрів для вірусів типу “stealer”, перетворення їх в інструменти для проведення brute-force атак на нові мережеві вузли.

Читайте також:  Взяв на руки та роздягнув: у Полтавській області брат зґвалтував молодшу сестру, а мати замовчувала

Частину “зламаних” серверів збували іншим хакерам.

“Таким чином їм вдалося втручатися в комп’ютерні мережі громадян різних країн: України, Росії, США, Франції, Китаю, Болгарії, Індії, Бразилії, Малайзії та країн північної Європи”, – додали у поліції.

Злочинні прибутки хакери отримували на крипто- та електронні гаманці. Так, на кількох з їхніх електронних гаманців було виявлено майже 80 тисяч доларів.

Для координації дій всіх членів міжнародного хакерського угруповання, спілкування та зв’язок між ними відбувалося через приховані месенджери.

Помешкання хакерів обшукали. “Вилучено комп’ютерну техніку додаткові носії інформації, чорнові записи, мобільні телефони та банківські картки, які використовувалися для вчинення злочинів”, – інформує поліція.

Одному зі зловмисників оголосили про підозру. Вирішується питання щодо оголошення підозри іншим учасникам злочинної групи.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: