facebook

Українцям запровадять податок на обмін валюти під час війни: за що доведеться платити додатково

В Україні запровадять ще один податковий збір. Уряд має намір запровадити податок на обмін валюти. Втім, цей збір не стосуватиметься всіх валютообмінних операцій, а лише валюти, призначеної для покупки імпорту.

Пише - джерело.


Українцям запровадять податок на обмін валюти під час війни: за що доведеться платити додатково – today.ua
Чутки про новий податок підтвердив у своєму Telegram народний депутат Ярослав Железняк.

Він розповів, що уряд готує законопроект, яким буде передбачено додатковий податковий збір на весь імпорт. У Шмигаля вирішили не йти шляхом ускладнення і без того заплутаного імпортного мита, а вирішили запровадити податок на обмін валюти, призначеної для закупівлі імпорту.

“Підтверджую – уряд вже зараз готує законопроект про додатковий збір на імпорт. Тут слід зазначити, що обрано концепцію не додаткових імпортних мит (складна в адмініструванні), а запровадження 10% збору на валютообмінні операції для купівлі всіх імпортних товарів та послуг”, – пише нардеп.

Читайте також:  З 15 травня Vodafone піднімає тарифи на 20% – але не для всіх

Железняк також повідомляє, що цей законопроект незабаром має бути готовим, і його внесуть на розгляд парламенту вже найближчими тижнями.

“Згідно з розрахунками уряду, це має зменшити попит на імпортні товари і тиск на гривню”, – додає автор публікації.

Нагадаємо, до війни в країні готувалася податкова реформа, згідно з якою влада мала намір змінити податки на зарплату, зменшивши податковий тиск на заробітки громадян. Зокрема, згідно з однією з концепцій, пропонувалося скоротити податок на доходи фізосіб (ПДФО) з 18 до 10%.

Голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетьманцев каже, що влада не відмовилася від цієї ідеї і зараз, та, очевидно, її втілюватимуть уже після війни. При цьому таке зниження податку на зарплату можливе лише в тому випадку, якщо всі зарплати будуть виведені з тіні, і всі платитимуть податки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: