facebook

Українцям роздадуть на опалювальний сезон ковдри і спальні мішки: хто може їх отримати

Цьогорічний опалювальний сезон обіцяє бути найважчим в історії незалежної України. У разі можливого блекауту може зникнути не лише світло, але й зупинитися водо- і теплопостачання. На такий випадок деяких українців, які найбільше постраждали від війни, забезпечать теплими ковдрами і спальними мішками, а також іншими речами, що допоможуть пережити зиму.

Пише - джерело.

Про це повідомляє Соціальна інформаційна платформа.

Теплі ковдри і спальне мішки роздадуть переселенцям, які знайшли собі тимчасовий притулок у Києві. Попри те, що енергосистема української столиці регулярно обстрілюється ворогом, і киянам більшу частину доби доводиться проводити без електроенергії, тут все одно зупинилось немало біженців. З 24 лютого в Києві осіло близько 200 тисяч переселенців. Більшість із них потребує негайної допомоги на зиму. Адже багато людей покинули свої домівки похапцем, не взявши майже нічого із теплих речей.

Читайте також:  Під Києвом у себе вдома від вибуху гранати загинув помічник Залужного – джерела

Теплі спальні приналежності надійшли у Київ від Управління Верховного комісара ООН у справах біженців, повідомляють у КМДА. Зараз ці теплі речі роздадуть переселенцям, щоб хоч якось допомогти їм пережити цю важку зиму.

Допомога, надана від ООН, складається з таких речей: спальних мішків, ковдр, подушок, матраців, постільної білизни, гігієнічних наборів, термосів і буржуйок.

Усю цю допомогу передали в розпорядження соціальних закладів і територіальних центрів соціального обслуговування. У першу чергу її отримають переселенці, що належать до найменш захищених категорій: люди, що мають інвалідність, а також люди похилого віку і малозабезпечені громадяни.

Контакти центрів соціального обслуговування можна знайти за таким посиланням: https://dsp.kyivcity.gov.ua/content/socialni-poslugy-yaki-nadayutsya-terytorialnymy-centramy-socialnogo-obslugovuvannya.html

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: