facebook

Українцям повідомили, що буде з курсом долара у грудні

Валютний ринок за умов війни залишається нестабільним. Курс долара після тривалого підвищення почав знижуватись. Економісти спрогнозували, скільки коштуватиме валюта у наступному місяці.

Пише - джерело.


Нацбанк 21 липня зафіксував офіційний курс долара на рівні 36,57 грн. Глава аналітичного відділу інвесткомпанії Concorde Capital Олександр Паращий зазначив, що наступного місяця різких змін щодо американської валюти не передбачається. Вона коштуватиме приблизно стільки ж, як зараз. При цьому ситуація багато в чому залежатиме від подій на фронті та оцінок руйнування енергетичної інфраструктури російськими окупантами.

“Якихось серйозних чинників, які б говорили про послаблення гривні, поки що немає. Тому, я думаю, що так і буде – до 40 грн”, – цитує експерта “Обозреватель”.

Чинником, який може вплинути на курс долара, є продовження “зернової угоди”. Але очікується, що проблем із нею не буде. Тому об’єктивних причин девальвації національної валюти немає.

Читайте також:  Камера спостереження зняла намагання сфабрикувати ДТП, жертва заслужила звання найгіршої актриси

Паращий наголосив, що військові новини залишаються визначальними. В умовах нових обстрілів газових чи електропостачальних об’єктів українці можуть піддатися паніці та спровокувати ажіотаж навколо долара, масово скуповуючи його. При такому варіанті курс валюти підвищуватиметься.

За даними Мінфіну, 22 листопада курс долара подешевшав на готівковому ринку на 10 копійок у покупці – до 39,90 грн. Він на три копійки подорожчав у продажу – до 40,50 грн.

Готівковий євро подешевшав на 5 копійок у продажу – до 40,95 грн, і на 20 копійок у купівлі – до 40 грн.

Долар в обмінниках також подешевшав та торгується по 40,35 та 40,58 грн. Євро продають по 40,90 грн, а приймають – по 40,60 грн.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: