facebook

Українцям безкоштовно роздадуть енергозберігаючі лампочки: що потрібно принести натомість

Через ракетні атаки противника в Україні утворився великий дефіцит електроенергії. Тому всю країну намагаються перевести на економне енергоспоживання. Зокрема, українців хочуть стимулювати до заміни старих енергоємних ламп розжарювання на енергозберігаючі лампочки. Їх зможе отримати безплатно кожен повнолітній українець. Однак це буде не зовсім видача лампочок, а обмін.

Пише - джерело.

Про подробиці всеукраїнської акції розповіли у Мінреінтеграції.

“З нового року повнолітні українці зможуть безкоштовно отримати 5 світлодіодних ламп замість старих ламп розжарювання і таким чином зробити свій внесок у балансування електросистеми України”, – повідомили у Мінреінтеграції.

Таким чином, кожен повнолітній українець може отримати по 5 нових енергозберігаючих лампочок. Однак просто так їх не дадуть. Нові лампочки будуть давати замість старих ламп розжарювання в пропорції 1:1.

Читайте також:  У Калуші затримали п’яним за кермом Bentley сина екс-регіонала

У Мінреінтеграції пояснили користь такої заміни
Користь від такої заміни буде не лише для кожної сім’ї, але й для країни загалом. Фахівці підрахували, що при заміні всіх старих лампочок на нові енергозберігаючі (це приблизно 50 млн лампочок) в пікові години вдасться економити до 1,5 гігавата електроенергії. Тобто, по суті це потужність півтора атомних енергоблоків.

Як відбуватиметься обмін лампочок?
У Мінреінтеграції пропонують таку послідовність дій:

подати заявку на обмін лампочок у додатку державних послуг “Дія”;
прийти у відділення Укрпошти (саме там відбуватиметься заміна) та обміняти 5 старих лампочок розжарювання на нові.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: