facebook

Українців звільнили від пені за несвоєчасну оплату, а не від сплати за житлово-комунальні послуги

В соціальній мережі Фейсбук керівник Департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради Михайло Смушак наголосив, що, не зважаючи на карантин, від сплати за надані житлово-комунальні послуги населення не звільняється.

До 1 липня 2020 року українців звільнили від пені за несвоєчасну оплату житлово-комунальних послуг. Але НЕ ВІД ОПЛАТИ за житлово-комунальні послуги.

Пише - джерело.

Це означає, що під час карантину, якщо у нас не вистачає коштів, або немає можливості здійснити оплату з інших причин (наприклад,не виходячи з дому) – не оплачуємо і нам за це нічого не буде.

Але тільки на час дії карантину. По його закінченні – доведеться за отримані послуги розрахуватися. При цьому, якщо оплати не буде здійснено у визначений термін – почнеться нарахування й пені.

Також на час карантину люди, які отримують субсидії можуть не переживати за повну оплату. Якщо до карантину, у випадку заборгованості більше 340 грн. субсидія не надавалася до моменту її погашення, то зараз – буде надаватися незалежно від наявності заборгованості. Але знову ж таки, тільки на час карантину.

Читайте також:  Без опадів: погода на завтра, 3 березня

Субсидії та усі види соціальної допомоги, термін дії яких добігає кінця, перепризначатимуть автоматично.

Також уряд дозволив призначати житлові субсидії громадянам, які втратили роботу в період карантину. Для цього таким людям треба зареєструватися в службі зайнятості як безробітним.

Чи мав би уряд відмінити оплату за житлово-комунальні послуги на час карантину і фактично взяти таку оплату на себе? – Так! Але не шляхом прямої відміни, а шляхом надання адресної фінансової допомоги кожній людині.

При цьому, на мою думку, розмір такої фінансової допомоги сьогодні повинен становити не менше подвійної ставки прожиткового мінімуму в Україні (в середньому 4378 грн. на одну особу на місяць). Тоді люди матимуть можливість не тільки оплатити за житлово-комунальні послуги під час карантину, але й забезпечувати інші свої мінімальні потреби для виживання, – написав Mykhailo Smushak.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: