facebook

Українців зобов’яжуть утримувати літніх батьків: інакше позбавлять спадщини

Вже навіть розробили законопроєкт

Пише - джерело.

В Україні хочуть прийняти закон, який зобов’яже повнолітніх дітей піклуватися про своїх літніх батьків у разі втрати їх працездатності. Якщо діти не будуть фінансово допомагати своїм нужденним батькам і перекладуть ці зобов’язання на соціальну службу, то їх можуть навіть позбавити спадщини в майбутньому.

Зараз документ винесено на громадське обговорення на офіційному сайті відомства.

При нормальних взаєминах у родині діти добровільно допомагають своїм непрацездатним батькам.

В іншому випадку через суд можна домогтися допомоги від байдужих дітей у вигляді виплати батькам аліментів на довічне утримання.

На жаль, нерідко бувають випадки, коли діти, які зобов’язані за законом утримувати своїх непрацездатних батьків, надавати їм матеріальну допомогу і брати участь у витратах, викликаних тяжкою хворобою, інвалідністю або немічністю, ігнорують свої зобов’язання.

Тоді бабусь і дідусів переводять в інтернати та інші соціальні установи, де вони утримуються за державний рахунок.

У парламенті хочуть прийняти закон, який зобов’яже дітей покривати всі витрати соціальних служб на утримання їх літніх батьків, якщо вони потрапили в інтернат. Витрати з поховання також законодавчо ляжуть на плечі дітей, тому що випадки бувають різні.

У законопроєкті сказано, що якщо спадкоємці добровільно не виконуватимуть цю вимогу, соціальна установа в суді може потребувати з них відшкодування витрат за три роки.

Крім того, діти, на яких оформлена опіка щодо їх батьків, не зможуть вступити в право спадщини, поки не розрахуються в повному обсязі з установами по догляду за людьми похилого віку.

Читайте також:  Гуцульський “плєс” увійшов до національного реєстру культурної спадщини ЮНЕСКО

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: