facebook

Українців змусять утримувати літніх батьків

Українців законодавчо зобов’яжуть утримувати непрацездатних батьків

Пише - джерело.

Непрацездатних батьків повинні забезпечувати грошима їхні діти. У Міністерстві соціальної політики вже підготували відповідний законопроект.

Про це стало відомо з випуску програми “Свідок”.

В першу чергу, мова йде про ситуації, коли за людьми похилого віку доводиться доглядати державі. Послуги соціальних центрів повинні оплачувати діти. Припустимо, відвідує батька соцпрацівник, купує йому продукти, готує – будь ласкавий, оплати послуги. Наприклад, 200 гривень за візит, 200 – за генеральне прибирання і ще 50 гривень за прасування одягу.

Пенсіонер, фото: Unian

“Батьки утримували вас до повноліття. Тепер коли ви повинні про них піклуватися – ви цей борг передали державі. То якщо держава виконує цей борг – воно має право вимагати від спадкоємців, які отримали майно батьків, щоб частина вартості цього майна була відшкодована в якості витрат, які держава понесла на утримання цих батьків. Я вважаю, що це законна вимога, абсолютно”,- стверджує міністр соцполітики Андрій Рева.

Читайте також:  Уряд скасував вимогу тесту та самоізоляції для українців, які повертаються з-за кордону!

Природно, є категорія населення, яким не доведеться відшкодовувати витрати державі на соцдопомогу. Це ті, хто має на місяць менше 4 прожиткових мінімумів, тобто 9 тисяч гривень. Але сума може змінитися поки законопроект приймуть.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: