facebook

Українців вакцинуватимуть проти коронавірусу на кордоні з Польщею

Українцям, які їдуть на роботу до Польщі, на кордоні робитимуть щеплення проти коронавірусу однодозовою вакциною Johnson&Johnson.

Пише - джерело.

Таким чином Польща має намір захистити країну від проникнення вірусу ззовні.

– Ми щодня виявляємо хворих на Covid-19 на пунктах перетину кордону. Люди, які приїжджають на роботу до Польщі, повинні бути щеплені, адже це посилить наш захист, – говорить організатор вакцинальної кампанії в Підкарпатському воєводстві Станіслав Мазур.

За його словами, крім цього, заявки на щеплення надіслали багато роботодавців.

Компанії, які наймають іноземців на будівництво чи сезонну роботу, бояться спалаху коронавірусу, оскільки це потім блокує роботу. Тому ми розпочнемо щеплення відразу після отримання замовлених вакцин, – сказав він.

Читайте також:  Троє чоловіків в Польщі посеред білого дня зґвалтували молоду українку

У міністерстві охорони здоров’я Польщі наголошують, що вакцинуватись може кожен іноземець – студенти, науковці, люди, які мають дозвіл на роботу, а також подружжя та діти іноземців.

– Для щеплення не потрібний дозвіл на постійне проживання. Вакцинація в Польщі доступна кожному – застрахованій та незастрахованій особі, громадянину Польщі та іноземцю, – наголошує речник Міністерства охорони здоров’я Войцех Андрусевич.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: