facebook

Українців попередили про космічні ціни на продукти: що подорожчає в листопаді

В Україні через війну змінились ціни на пально-мастильні матеріали, курс гривні до долара, що, безперечно, вплинуло на зростання цін на продукти. Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук прогнозує подорожчання продукції найближчим часом – на 15%, пише ТСН.

Пише - джерело.


На думку економічного експерта Олександра Хмелевського, вже у листопаді українці побачать зростання цін. Овочі та фрукти незалежно від сезону дорожчають у середньому на 30-35%. У зв’язку з експортними обмеженнями ціни на борошно та хліб у найближчі місяці зростуть помірно на 10-15%. Прогнозується, що ціни на олію та цукор зростуть на 15-20%. У зв’язку з тим, що ціни на такі крупи, як гречка та рис багато в чому залежать від імпорту, девальвація гривні вплине на ціну цих продуктів на 20-25%.

Читайте також:  Транспортний комітет хоче розібратися із харчуванням для пасажирів “Укрзалізниці”

Через масовий забой худоби взимку може виникнути дефіцит молока та молочних продуктів, що може призвести до можливого зростання цін на 30-40%. З тих самих причин відповідно зростуть і ціни на м’ясо – приблизно на 30%.

За даними Нацбанку, у 2022 році через відсутність постачання ранньої продукції з тимчасово окупованих південних областей України ціни на овочі та фрукти зросли. Крупи, зокрема гречка та рис, зросли в ціні через виснаження запасів та скорочення можливостей імпорту. Ціна на сіль зросла через руйнування головного гірничодобувного підприємства. Молочні та рибні продукти, а також безалкогольні напої дорожчають. До кінця 2022 року ціна необробленої продукції, за прогнозами НБУ, зросте майже на 50%.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: