facebook

Українці слідом за лампочками зможуть обміняти старі газові котли на нові

В Україні активно продовжується обмін старих ламп розжарювання на нові LED-лампи. Після того, як усі охочі зможуть обміняти лампочки, уряд може запустити програму обміну газових котлів та колонок на нові енергоефективні. Про це заявив екс-глава “Оператора газотранспортної системи” Сергій Макогон.

Пише - джерело.

За підрахунками експерта, такий крок дозволить заощадити до 2 млрд кубометрів газу на рік і повністю відмовитися від імпорту блакитного палива.

Макогон зазначає, що зараз українські сім’ї витрачають на опалення близько 70% від усього споживаного газу. При цьому більшість споживачів використовують застарілі газові котли та конфорки, які спалюють набагато більше газу, ніж дійсно необхідно для забезпечення опалення та підігріву гарячої води.

Читайте також:  Українцям спишуть безнадійні борги: кому зроблять послаблення

Скорочення споживання навіть на 1 млрд кубометрів може дозволити вийти майже на повну енергонезалежність. За рахунок використання енергоефективніших котлів можна заощадити майже 1,2 млрд доларів на рік за ринковою ціною.

“Колись у 2015-2016 роках Нафтогаз пропонував використовувати китайський кредит на заміну індивідуальних котлів. Але щось не склалося і уряд Гройсмана тоді рішення так і не ухвалив. Може, цього разу вийде”, – зазначив Сергій Макогон.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: