facebook

Українці без щеплення сидітимуть вдома? Коли і яким буде осінній локдаун

В країні стрімко погіршується ситуація

Пише - джерело.

Осінній карантин – це питання часу.

Все буде залежати від рівня захворюваності на COVID-19. Якщо найближчим часом частка хворих не почне рости, то в нас є час до зими, якщо навпаки – готуємося до локдауну вже в жовтні, повідомляє OBOZREVATEL.

Є ймовірність, що під час посиленого карантину обмеження зачеплять не всіх, а тільки невакцинованих проти коронавірусу.

На сьогодні в Україні фіксують стрімкий приріст інфікованих коронавірусом. Збільшується і кількість інфікованих Дельтою – за даними МОЗ, протягом двох тижнів кількість хворих на цей штам виросла в 3,5 раза.

У МОЗ вважають, що новий спалах захворюваності на COVID-19 можливий в осінньо-зимовий період. А посилений карантин можуть ввести вже в листопаді. Головний санітарний лікар Ігор Кузін також не відкидає імовірності загальнонаціонального локдауну – якщо в більшості регіонів буде високий рівень захворюваності.

Водночас згідно з дослідженням Київської школи економіки, яка постійно відстежує динаміку захворюваності, карантин можуть ввести вже у вересні.

Які обмеження введуть на період посиленого карантину – поки незрозуміло. Однак окремі політики й посадовці попереджають, що карантин стосуватиметься лише невакцинованих українців.

Читайте також:  Вже 4 регіони України вийшли із "зеленої" зони за показниками захворювання на коронавірус

Йдеться про використання внутрішнього «ковідного» сертифіката.

Це електронний документ, який ви зможете згенерувати в застосунку Дія. Завдяки йому в нас вийде зменшити навантаження на економіку, не піддаючи ризику громадян, – розповів Ігор Кузін.

Таку саму інформацію підтвердив і глава парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький. За його словами, нові обмеження впроваджуватимуть тільки для невакцинованих.

Михайло Радуцький - президент клініки «Борис»

МОЗ уже анонсував, що в разі погіршення епідеміологічної ситуації працюватимуть школи, де вакциновано не менш як 80% вчителів.

На мою думку, аналогічні обмеження логічно ввести для транспортників, підприємств громадського харчування та комерційних або комунальних структур, співробітники яких безпосередньо контактують із населенням, – пояснив Михайло Радуцький.

Ймовірно, влада також посилить контроль за дотриманням карантинних правил. Принаймні до цього закликає Михайло Радуцький співробітників поліції та Держпраці. На його думку, порушення карантину – одна з основних причин погіршення епідситуації в країні.

Ми бачимо все більше людей в транспорті, магазинах та інших приміщеннях з маскою на підборідді або взагалі без масок… Але вимога законодавства незмінна для всіх – у нас заборонено перебування в громадських будівлях та транспорті без засобів індивідуального захисту, – підкреслив чиновник.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: