facebook

Український генерал пояснив, чому важливо зруйнувати Кримський міст і коли це зроблять

ЗСУ найближчим часом навряд чи завдаватимуть ударів по Кримському мосту.

Пише - джерело.


Та все ж Кримський міст в перспективі буде ціллю для ЗСУ.

Таку думку висловив керівник Служби зовнішньої розвідки України у 2005-2010 роках, генерал армії Микола Маломуж в коментарі “Оглядачу”, пише ТСН.

“По-перше, звичайно, він дуже захищений, нейтралізувати його складно. Це не Антонівський міст, по якому ми можемо наносити системні удари. Для того, щоб нейтралізувати Кримський міст, щоб зруйнувати його, потрібні дуже великі і бойові засоби і засоби придушення системи ППО, які там розгорнула Росія”, – сказав Маломуж.

Наразі, на його думку, у військовому і стратегічному плані гострої необхідності в руйнуванні Кримського моста немає.

“Зараз ми не зможемо скоординувати всі сили, щоб завдати удару, який зіграє вирішальну роль в руйнуванні моста, але при підготовці операції, при постачанні великих засобів сил і техніки, при концентрації вогневих можливостей, великих зарядів, в процесі загальної операції ми зможемо отримати максимальний ефект від руйнування моста”, – пояснив Маломуж.

Читайте також:  НЕ ХОЧУТЬ “ВТЯГНУТИ” ЧОРНЕ МОРЕ У ВІЙНУ: ТУРЕЧЧИНА НЕ ПУСТИТЬ ЧЕРЕЗ БОСФОР ЖОДНОГО ВІЙСЬКОВОГО КОРАБЛЯ

Генерал вважає, що перспектива оточення росіян на півдні з’явиться у разі проведення масштабного наступу на Херсонському та Запорізькому напрямках, коли руйнуватимуться ворожі штаби, склади та мости. Тоді, з його слів, це і стане вирішальною фазою успіху України.

“І для того, щоб перекрити постачання озброєнь і техніки ворога, а тим більше створити паніку, це буде найважливішим фактором. Він буде грати як військову роль – недопущення поповнення резервів російської армії, так і, головне, морально-політичну, тому що загальна паніка і серед військових, і серед мирного населення, звичайно, призведе до серйозних змін у свідомості росіян. Це може викликати масову втечу з Криму як військових, так і цивільних, які підтримують Росію”, – прогнозує Маломуж.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: