facebook

Українських дітей безкоштовно забезпечать зимовим одягом: як оформити допомогу

В Україні реалізують благодійний проект, в рамках якого дітей безкоштовно забезпечать теплим одягом. Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій. Стало відомо, хто має право на допомогу та як її оформити.

Пише - джерело.


Українські діти-переселенці безкоштовно отримають осінньо-зимовий одяг завдяки співпраці Міністерства із дитячим фондом ЮНІСЕФ. У профільному відомстві повідомили, що перша партія із 4000 одиниць вже направлена внутрішньо переміщеним неповнолітнім до Харківської області. Безкоштовну доставку та транспорт забезпечила компанія Нова Пошта.

Одяг розподілятиме Харківська обласна військова адміністрація. У прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій повідомили, що він в першу чергу дістанеться багатодітним сім’ям зі статусом ВПО.

Зазначено, що одяг – унісекс. Набори відповідають як дівчаткам, так і хлопчикам. Вони включають термобілизну, світшоти або светри, спортивні шкарпетки, рукавички, черевики, шапку і куртку.

Читайте також:  Франківців кличуть у неділю на романтичні танці

Зазначені теплі речі на зиму можуть отримати українці зі статусом ВПО у будь-якій частині країни. Речі призначені для дітей віком 2-14 років. Вони передусім призначені для вразливих категорій населення, особливо багатодітних сімей.

Довідки про оформлення допомоги можна отримати за телефоном 380 (66) 813-62-39 (офіс уповноваженого з питань ВПО) та номером 15-48 (гаряча лінія).

Інтернет-користувачі зазначають, що у них виникають проблеми із отриманням одягу. Переселенці ставлять запитання.

“Мені ніхто не передзвонив для уточнення розміру, хоча обіцяли, а вже холодно на вулиці, ВПО з Донецької області. Троє маленьких діточок”, – зазначила Неля Швиденко. “Залишила заявку більше тижня тому, сказали чекати зворотного зв’язку, як довго чекати?” – поцікавилася Ксюша Маслєєва. “Набирайте краще вранці на 15-48, і додзвонитися якнайшвидше”, – порадила Ніна Павлова.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: