facebook

Українські заробітчани будуть потрібні ЄС після зняття карантину, – експерт

Попит на заробітчан із України в країнах Європейського Союзу після зняття коронавірусних обмежень збережеться через демографічну кризу.

Пише - джерело.

Про це заявив президент Всеукраїнської асоціації компаній із міжнародного працевлаштування Василь Воскобойник в ефірі каналу “Україна 24”, повідомляє “Укрінформ”. За його словами, після проведення вакцинації та зняття обмежень, пов’язаних із пандемією COVID-19, кількість людей, які будуть їхати на роботу в Європу, буде тільки зростати.

Зазначається, що ситуація на європейському ринку праці через пандемію насправді не змінилася. Там досі потрібні люди на будівництві, у сфері сільського господарства та обслуговування, і ця тенденція збережеться і надалі.

На думку експерта, це пов’язано передусім із тим, що в Європі демографічна криза та не вистачає людей. Тому економіки Польщі, Чехії, країн Балтії, Німеччини розраховують на приплив нових робочих рук із країн, що не входять до складу ЄС.

Читайте також:  У Польщі затримали трьох українців за підробку документів

“Це перший момент. А другий – якщо порахувати, що загалом у Євросоюзі проживає приблизно 512 млн населення, а кількість українців, які працюють в Європі приблизно 3-3,5 млн осіб, тобто менше ніж 1 відсоток. Тому говорити, що для українців не знайдеться там роботи, це недалекоглядно, я впевнений, що українці зможуть знайти собі роботу в Європі”, – говорить Воскобойник.

Він також назвав проблемою і викликом не тільки для вітчизняних роботодавців, а й для України загалом бажання польських роботодавців внести зміни в законодавство, які дозволять українцям отримувати трирічний дозвіл на роботу в Польщі.

Раніше повідомлялося, що в Польщі 56% роботодавців наймають іноземців, а 42% хочуть, щоб люди з інших країн працювали у них довгостроково. Пандемія COVID-19 не сильно вплинула на кількість залучених до роботи українців. Польські роботодавці планують і в подальшому наймати працівників із нашої країни.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: