facebook

Українські військові взяли в полон близько двох тисяч окупантів – А. Геращенко

Більшість полонених навіть не розуміли того, що вони вдерлися на територію незалежної країни.

Пише - джерело.

Заступник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявив, що від 24 лютого 2022 року у полон в Україні взяли майже дві тисячі солдатів РФ.

Про це чиновник повідомив в інтерв’ю виданню “НВ”.

“У полон потрапляють російські солдати, які були обдурені своїми командирами, які нічого їм не сказали про те, що вони воюватимуть з Україною. Російські солдати були абсолютно демотивовані, їх обдурили, підняли вночі 24 числа потривозі і сказали, що йдуть навчання. І далі головні машини пройшли через кордон. Найчастіше вони їхали в БТР та машинах, навіть не розуміючи, що вже вторглися на територію незалежної країни”, – розповів Геращенко.

Читайте також:  У Китаї визнали загиблими всіх пасажирів аварії Boeing 737

Чиновник повідомив, що найчастіше після обстрілів багато російських окупантів розбігається лісами та полями, де їх затримують українські військовослужбовці. Так ті стають полоненими.

“Точний облік полонених зараз налагоджується, але можу сказати, що їх далеко за 1 тисячу. Їхня кількість наближається до 2 тисяч”, – додав Геращенко.

Він також зазначив, що до полонених військових РФ в Україні ставляться добре, розуміючи, що вони – люди підневільні.

“Далі їх використовуватимуть як обмінний фонд — для обміну на наших полонених, які потрапили до росіян”, – резюмував Антон Геращенко.

Нагадаємо, в Україні заговорили про табори для російських полонених. Про це заявив радник глави Офісу президента України Олексій Арестович в інтерв’ю на YouTube-каналі російського опозиційного політика Марка Фейгіна.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: