facebook

Українець знайшов в Польщі картку до банкомату і розрахувався нею за закупи: тепер може сісти на 10 років

Кожен з нас знає, що чужі речі брати не можна. Але в Польщі за такі проступки можна ще й понести карну відповідальність, а не лише постраждати від мук совісті.

Пише - джерело.

Можливо, про історію ніхто б не дізнався, якби чоловік не скористався бонусною карткою під час шопінгу.

12 травня 2021 року слідчі карної служби поліції м. Скерневіце в Лодзі затримали громадянина України, який привласнив чужу картку до банкомата та оплатив нею свої покупки.

На початку квітня 2021 року в Скерневіце місцева жителька звернулася до правоохоронців і розповіла, що напередодні перед одним з торгових центрів згубила свою платіжну картку. І все б нічого, але її карткою вже встиг хтось скористатися, бо їй прийшло відповідне сповіщення.

Читайте також:  У Польщі оприлюднили кадри падіння гелікоптера з українцями в озеро

Зловмисник успішно використав картку 9 разів у районі Скерневіце. Нею він просто оплачував покупки в магазинах, щоправда, двічі транзакції відхилялись. Загалом жінка втратила близько 500 злотих.

Можливо, зловмисника і не вдалось би знайти, проте якогось разу він скористався додатковою бонусною карткою, під час реєстрації якої вказується ім’я, прізвище та інші контактні дані. Як з’ясувалась, ця картка належала колезі правопорушника. Проте поліцейські все одно зуміли його знайти.

Тепер 28-річному громадянину України загрожує до 10-и років ув’язнення. Швидше за все, молодик просто не знав, що в Польщі привласнення чужих речей карається законом. А в тому випадку, якщо ви щось знайшли, необхідно звернутися до поліції або передати річ в бюро знахідок.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: