facebook

Україна змінила правила в’їзду з-за кордону для українців та іноземців: новий список “зелених” та “червоних” країн

Від сьогодні, 1 серпня, змінили правила в’їзду для іноземців та українців, які повертаються додому з-за кордону. Туристам з країн “зеленої” зони потрібен тільки лише поліс медичного страхування. Ті, хто подорожує з країн “червоної” зони, повинні мати медстрахування, а також або піти на самоізоляцію, або здати ПЛР-тест.

Про це інформує WestNews з посиланням на “24 канал“.

Пише - джерело.

“З 1 серпня змінюються правила перетину кордону для іноземців та українців, які повертаються з-за кордону”, – зазначив Ляшко.
Так, нові правила виглядають наступним чином:

  • Люди, які приїздять із країни “зеленої” зони, повинні мати лише поліс медичного страхування, самоізоляція та тести не потрібні;
  • Мандрівники з країн “червоної” зони зобов’язані мати поліс медичного страхування, а також мають або піти на 14 днів на ізоляцію, або впродовж доби здати ПЛР-тест. Або ще один варіант це приїхати на територію України вже з готовими результатами “свіжого” тестування.
  • Повідомляється, що в Україні також змінили критерії, за якими визначають, до якої із зон належать країна. Поділ країн на “червону” та “зелену” зони відбуватиметься за таким принципом:
  • Раніше уряд встановив за основу показник в 55 активних хворих на COVID-19 на 100 тисяч населення.
  • Якщо у країні перевищення цього рівня, вона потрапляє у “червону” зону.
  • Останнє оновлення переліку країн “червоної” та “зеленої” зон відбулося 27 липня.
Читайте також:  На румуно-угорському кордоні розбився автобус з українцями: багато постраждалих, є загиблий (фото, відео)

Згідно з даними МОЗ, в Україні фіксується 66,7 активних випадків COVID-19 на 100 тисяч населення. Тому Україна потрапляє до “червоної” зони.
Перелік з країнами оновлюватиметься один раз на тиждень.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: