facebook

Україна закриє більшість автомобільних і пішохідних переходів на кордонах з ЄС

Заборона вступить в силу орієнтовно о 22:00.

Україна закриває пункти пропуску на кордонах з країнами Європи. Йдеться про автомобільні та пішохідні переходи, а також залізничні контрольні пункти у Львівській, Закарпатській та Волинській областях. Таке рішення прийняли на нараді Міністерства охорони здоров’я та Державної прикордонної служби увечері 11 березня.

Пише - джерело.

Інформацію про закриття пунктів пропуску ZAXID.NET підтвердили джерела в уряді. Рішення про закриття кордонів прийняли у межах карантинних заходів, щоб не допустити поширення коронавірусу Covid-2019 в Україні. Пункти пропуску мають закрити орієнтовно о 22:00 у четвер, 12 березня.

Так, у Львівській області першими закриють пункти пропуску «Шегині», «Рава-Руська» та «Хирів».

У Волинській області першими закриють залізничні пункти пропуску з Польщею «Лудин» та «Ізов».

На Закарпатті закриють автомобільний та пішохідним перехід «Малий Березний» та залізничний пункт пропуску «Ужгород» на кордоні із Словаччиною. На кордоні з Угорщиною закриють три автомобільні пункти пропуску: «Звінкове», «Косино» та «Вилок», а на кордоні з Румунією не працюватимуть залізничні пункти пропуску «Тересва» та «Ділове».

Читайте також:  Експрезидент Монголії назвав український паспорт одним із найпотужніших у світі

У Чернівецькій області не працюватимуть автомобільні та залізничні пункти контролю на кордоні із Молдовою: «Мамалига», «Ларга», «Подвір’ївка», «Зелена», «Кельменці», «Вашківці», «Сокиряни.

У Вінницькій області закриють пункти пропуску «Брониця», «Ямпіль» на кордоні з Молдовою.

Відомо також про закриття вантажних та пасажирських пунктів пропуску «Орлівка» та «Ізмаїл» в Одесі.

Попередньо, переходи на кордонах закриють до 3 квітня.

Зазначимо, що під час брифінгу 11 березня прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про те, що з 219 пунктів пропуску з сусідніми країнами на період карантину працюватиме лише 49.

Начальник відділу комунікацій із ЗМІ Державної прикордонної служби Андрій Демченко повідомив ZAXID.NET, що офіційно про ймовірне закриття пунктів пропуску стане відомо після відповідного рішення, яке має прийняти уряд на основі пропозицій ДПС та інших зацікавлених державних відомств.

Нагадаємо, 11 березня Кабмін запровадив на території усієї України карантинні заходи через поширення коронавірусу Covid-2019. У зв’язку з цим заплановано закриття навчальних закладів на три тижні, обмеження масових зібрань понад 200 осіб, у тому числі спортивних.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: