facebook

Україна у боротьбі з коронавірусом використовує ті ж методи, що і увесь світ – епідеміолог

Україна у боротьбі з коронавірусом використовує ті ж методи, що і в усьому світі. Проте, протоколи лікування трохи відрізняються. Про це в інтерв’ю УНН розповіла лікар-епідеміолог Ольга Голубовська.

Відповідаючи на питання, чи можна сказати, що Україна вмонтована в міжнародну систему боротьби з коронавірусом, а що розповідають міжнародні партнери, Голубовська відповіла:

Пише - джерело.

“Повторюю, що ми прописали в протоколах лікування всі ті методи, якими користуються у всьому світі, з невеликими нюансами. Розумієте, в усьому світі всі методи лікування засновані на думці експертів. Ми не можемо отримати на сьогоднішній день таких доказів, як ми звикли. Ми їх отримаємо через півтора-два роки”.

Також вона наголосила, що на сьогоднішній день вже вивчено основний вплив коронавірусу на організм людини.

Читайте також:  Українські заробітчани інфікувалися коронавірусом на фермі

“В чому особливість впливу цього вірусу на організм людини? У перший тиждень захворювання роль грає сам мікроорганізм, він чіпляється до певних клітин, починає там розмножатися і викликає легкий інфекційний процес, який характерний для багатьох респіраторних захворювань…А ось потім починається відповідь організму на впровадження цього вірусу, починається цитатінова буря, це основне, що вражає легені”, – зазначила Голубовська.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: