facebook

Україна переходить до зони надвисоких температур і катаклізмів: є загроза нестачі води та зміни клімату

Деградація земель та опустелювання – одні з найбільших загроз для сталого розвитку людства.

Пише - джерело.

За свідченнями вчених, через кліматичні зміни Україна переходить до зони надвисоких температур і погодних катаклізмів. У найближчі 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій.

Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

“Деградація земель та опустелювання призводять до серйозних проблем – зміни клімату, втрати біорізноманіття, нестачі води, поширення бідності, голоду та масових міграцій населення”, – зазначають у міністерстві.

Спеціалісти говорять про сумну статистику:

розораність земель України є однією з найвищих у світі та сягає трохи більше, ніж 54 % території. Це призводить до значного розвитку деградаційних процесів;
13 млн га сільськогосподарських угідь зазнають згубного впливу водної ерозії;
понад 6 млн га земель систематично піддаються вітровій ерозії;
до 20 млн га охоплені пиловими бурями.

Читайте також:  В Україні розширено перелік документів, які дозволяють перетнути кордон у період дії карантину

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський наголошує, що для України боротьба з опустелюванням та деградацією земель є одним з головних напрямків державної екологічної політики. Для цього затверджений Національний план дій щодо боротьби з деградацією земель та опустелюванням до 2025 року та створена Координаційна рада з питань боротьби з деградацією земель та опустелюванням.

“Україна приєдналася до процесу встановлення та реалізації добровільних національних завдань щодо досягнення нейтрального рівня деградації земель. Така робота проводиться у рамках впровадження Цілей Сталого Розвитку та Конвенції ООН про боротьбу з опустелюванням. Аби досягти нейтрального рівня деградації земель, маємо втілювати заходи зі стабілізації підвищення вмісту гумусу в ґрунтах”, – наголосив Роман Абрамовський.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: