facebook

У ЗСУ прокоментували ранкові вибухи в Севастополі: “Початок звільнення Криму”

Деталей щодо інциденту наразі не повідомляють.

Пише - джерело.

Ранкові вибухи в бухті Чорноморського флоту можна вважати початком звільнення Криму. Зараз російські кораблі вже бояться українських ракет.

Про це розповіла в ефірі телемарафону начальниця об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

“Вони намагаються захищати бухти, які називають “рідною гаванню”. Але хто ж нас може зупинити, коли ми звільняємо свої землі? Треба розуміти, що під час військової операції дійсно є інтервал, коли підтримується режим інформаційної тиші. Тому поки що можна тільки бачити і вірити власним очам. Це можна вважати початком звільнення Криму”, – сказала Гуменюк.

Речниця ОК “Південь” додала, що російські кораблі намагаються триматися якомога далі від українських ракет, бо бояться “бавовни”.

“Натомість у морі кораблі ворога намагаються триматися в ракетобезпековому для себе районі, на їхню думку. Вони намагаються розсереджувати корабельне угруповання і тяжіють до російських берегів більше. Навіть заведення в бухти вони намагаються проводити частіше туди для поповнення запасів. Тому що вже не відчувають “рідну гавань” такою рідною. Вони відчувають, що сезон “бавовни” та сезон активності “морських бойових карасів” у розпалі, і дійсно для них це певний знак”, – пояснила вона.

Читайте також:  “Є удар, але є і захист…”: тарологиня Цибульська розповіла про небезпеку для України на кінець березня

Наразі корабельне угруповання ворога становить 8 кораблів у Чорному морі, і серед них – два підводі ракетоносії.

“Вони там чергують вже досить давно і нагадують про те, що вони ще мають “Калібри” і навіть можуть їх застосувати. Хоча останнім часом ми не спостерігаємо активності з цього напрямку, але це не має присипати нашу пильність”, – сказала Наталія Гуменюк.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: